by
on
under ,
Permalink

Vinylskivor – den nya trenden

De första vinylskivorna släpptes på 1930-talet och var det hetaste som fanns på marknaden. Sedan dess har utvecklingen gått framåt och sakta men säkert blev vinylskivor utbytta mot kassettband som i sin tur byttes mot cd-skivor. Under 90-talet så hade CD-skivan tagit över större delar av marknaden.

Kommer tillbaka

Men som många andra trender så går även denna trend igen. Sedan 2008 har försäljningen av vinylskivor bara ökat. Nu har vinylen blivit retro och många har en vinylspelare och ett par skivor med sina favoritartister.

På i princip alla loppisar du går på kan du hitta gamla vinylskivor som någon vill sälja. Skivor som sälj lådvis för bara ett par kronor styck, upp till ett par hundra. Där kan du hitta många fina fynd med klassiker och bortglömd musik. En del gamla skivor är eftertraktade och går dessutom att sälja för en rejäl peng.

Andra format

Till skillnad från andra format så som cd-skivor eller minidisc så har vinylskivan överlevt den digitala framgången. De flesta artister släpper idag även sina album som vinylskivor. Vinylskivan har dessutom blivit något av en statussymbol inom vissa genrer. Så leta reda på dina favoriter. Beställ från nätet direkt till din brevlåda eller rota i loppislådorna.