by
on
under
Permalink

Promota ditt band

musikgruppFör att andra ska få en chans att njuta av bra musik så behöver det finnas band och artister som producerar just detta. För att musiker ska kunna producera musik på heltid så krävs det självfallet även att man har en möjlighet att tjäna ihop till sitt levebröd genom sitt musikskapande. För att kunna göra detta så räcker det inte alltid med att bara skriva och framföra bra låtar, många gånger måste man även veta hur man promotar sig själv!

Spela in musikvideo

Ett bra sätt att nå ut till sin potentiella publik är att spela in en musikvideo till någon av de låtar som man gillar allra mest själv och tror är relativt kommersiellt gångbar, dvs. att man tror att även andra skulle kunna tänkas gilla låten. Genom en musikvideo får lyssnaren/tittaren en helt annan relation till musikskaparen och genom detta ökar helt enkelt chanserna att man lyckas med bedriften att skaffa sig nya trogna fans.

Skaffa merchandise

Ett bra sätt att växa sig ännu starkare är att erbjuda sina fans möjligheten att köpa olika former av merchandise från er. Allt sådant som ni säljer eller ger bort och som kan förknippas med er ger er en chans att spridas än mer, om det exempelvis är så att någon frågar om en t-shirt eller något annat som ett fan har på sig eller använder.

Knyt band med andra artister

Ett av de bäst sätten att hitta nya ställen att spela på är att ta hjälp av andra artister som befinner sig i ett liknande steg utav sin utveckling som er. Ni kan helt enkelt hjälpa varandra genom att ordna kontakter och spelningar i era respektive städer, något som i slutändan hjälper er båda att växa. Ett vinn vinn scenario med andra ord!