by
on
under
Permalink

Lyssna på mer än musik – ljudböcker är ett bra alternativ

Ibland kan det kännas klumpigt och omständligt att släpa med en bok på bussen eller tåget. Men som tur är finns det nu möjlighet att kunna ladda ner böcker direkt i telefonen. Genom att ladda ner en bok kan du enkelt lyssna på den på bussen eller resan utan att behöva ta med dig något annat än telefonen och hörlurar.

Vad säger forskningen om ljudböcker?

Forskning har visat att vi människor använder oss av ljudboken som ett sällskap. Hedda och O’Connor har forskat på ljudböcker och kom fram till att vi mår bra av att höra någon annans röst läsa upp boken, det ger oss en känsla av trygghet och sällskap. Vi lyssnar ofta på en ljudbok medan vi hänger tvätt, åker buss eller städar.

Fördelar med ljudböcker

Den absolut största fördelen med ljudböcker är möjligheten det ger oss att göra andra saker samtidigt som vi lyssnar på en bok. Det här är vad som gett ljudboken ett så bra namn och varför den blivit så extremt uppskattad av många. Ljudboken ger oss också möjlighet att få med litteraturen enklare i vardagen. Klicka här för att läsa mer om både för- och nackdelar med shopping online.