by
on
under
Permalink

Hip Hop

Hip hopAtt säga att Hip Hop är en musikstil är visserligen helt korrekt. Men samtidigt är Hip Hop en kultur och levnadsstil där denna musikstil väger som en stor del. Det är få musikstilar som är så starkt förknippade med en viss livsstil som just hip hopen.

Livsstilen växte fram under 1970-talet och de fyra ben som stilen vilar på är rap, dj:s, breakdance och graffiti.

Många ser Afrika Bambataa som en av de som var med utvecklade stilen till vad den senare skulle kännetecknas och karakteriseras av. Han rappade sina texter och ofta handlade det om att de rivaliserade gängen på gatorna borde göra upp i ”rap battles” istället för att slåss mot varandra rent fysiskt. År 1979 slog låten ”Rappers´s Delight” igenom stort vilket spelades in av Sugerhill Gang. Detta kan sägas vara det stora genombrottet för stilen då allt fler fick upp ögonen för den.

Allra mest populär var Hip Hop mellan 1986 och 1992. Detta närmare exakt mellan att albumet ”Paid in Full” (Erik B and Rakim) släpptes samt att ”The Chronic” (Dr.Dre) kom ut på marknden. Denna tid brukar kallas för ”The Golden Age of Rap”. Även om det allmänna intresset har dalat så finns det är det fortfarande väldigt många som har ett stort intresse för både musikstilen och levnadsstilen som förknippas med Hip Hop.