by
on
under ,
Permalink

Att få uppleva musikaler

Alla har vi olika musiksmaker och vissa har en förkärlek till musikaler. Det är lite speciellt med musikaler då det är som en kombinerad teater med musik. Vissa musikaler blir mer populära än andra och folk vallfärdar för att få se, höra och uppleva vissa musikaler.

För det mesta så har det satts upp musikaler här i Sverige från det stora landet i väster, USA. Vi snackar Cats, Annie Get Your Gun och många andra. Även om det skapats musikaler i vårt avlånga land så har de kanske inte fått den uppmärksamhet de förtjänat. Det var inte förrän Björn och Benny från Abba skapade sin första musikal Chess som uppmärksamheten började komma. En annan populär musikal som har med Abba att göra är Mamma Mia, som vi skrivit om tidigare, där Abbas sånger utgör grunden i musikalen.

Den som har musikaler som sitt stora intresse åker gärna iväg till exempelvis London och ser ny uppsatta musikaler på West End som är stället som presenterar mängder med musikaler. Ett måste för den som älskar musikaler. För den som inte vill åka så långt så finns det flertalet teatrar i Stockholm, Göteborg och Malmö som regelbundet sätter upp musikaler. Passa på att boka något framöver och häpna över hur bra det är med musikaler.